Vær med i

Jagten på Fortiden

 

De danske herregårde er unik kulturarv placeret i vigtige kulturmiljøer, der fortæller lokal og national historie i landdistrikterne. Helt op i 1900-tallet udgjorde de store godser den økonomiske drivkraft på landet, og ofte var det også fra godserne, at nye tendenser og kulturelle strømninger bredte sig til resten af samfundet. Med Jagten på Fortiden vil vi have alle danskere til at gå på opdagelse i deres eget, lokale herregårdsmiljø og få øjnene op for den vigtige kulturarv, som de fleste har liggende i deres eget lokalområde uden måske at kende det. Ved at bruge herregårdene og kulturmiljøerne kan alle være med til at værne om historien og dermed give vigtig kulturarv videre til kommende generationer. Mulighederne er mange, og der findes allerede nu oplevelsesstier, kunstruter, klatreparker og meget mere i herregårdsområder over hele landet.

 

Er du privatperson eller underviser?

På denne hjemmeside kan du finde inspiration til, hvordan du kan komme ud i dit eget herregårdsområde og opleve den nære natur- og kulturarv i herregårdenes skove, parker og landskaber. Herregårdene rummer et væld af muligheder for åben-skoleaktiviteter, fysisk udfoldelse og kulturelle oplevelser på landet, og vi vil gerne høre fra dig, hvis din forening, vandrelaug, spejdergruppe, organisation, lokalhistoriske forening eller lignende har aktiviteter i tilknytning til et herregårdsområde. Måske kan jeres erfaringer danne grobund for nye aktive fællesskaber i en anden del af landet, og måske kan I få nye medlemmer og synlighed gennem et samarbejde med os.

 

Er du herregårdsejer?

Alle landets herregårde kan deltage i Jagten på Fortiden og blive en del af et nyt nationalt netværk, der bygger bro mellem herregård og lokalbefolkning med samskabelse og aktive  oplevelser i herregårdenes kulturmiljøer som endemål. Byder dit slot eller herregård på særlige oplevelser, faciliteter eller varer? Vil I gerne styrke samarbejdet med lokalbefolkningen, eller mangler I redskaber til et partnerskab med den lokale skole? Så bliv en del af Jagten på Fortiden.

Har du lyst til at høre mere om deltagelse, eller har du spørgsmål, så send os en mail på info@jagtenpaafortiden.dk

 

Jagten på Fortiden

FIND OS

Randersvej 2
8963 Auning
Danmark

KONTAKT OS

(+45) 8648 3001
info@jagtenpaafortiden.dk