JAGTEN PÅ FORTIDEN

Der er omkring 730 herregårde i Danmark, og en stor del af danmarkshistorien fra senmiddelalderen og op til indgangen til forrige århundrede har herregårdene og adelen som omdrejningspunkt. Jagten på Fortiden er et nationalt formidlings- og undervisningsprojekt om de danske herregårdes kulturarv. Bag projektet står Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Idéen er at give danskerne et tilhørsforhold til herregårdene, som gennem århundreder har haft en væsentlig betydning i lokalområderne, men som i dag er gået lidt i glemmebogen.

Herregårdene har altid haft stor betydning for det område, som de ligger i, og gennem århundreder var godserne eksempelvis de største arbejdspladser på landet. Herregårdene har haft indflydelse på landskabet og på de mennesker, som har boet nær de store gamle huse, og herregårdene ligger stadig i dag spredt udover landet som vartegn for danskernes fælles fortid.

Med Jagten på Fortiden vil vi aktivere de gamle herregårdsområder, inddrage lokalbefolkningerne og give folk adgang til den kulturarv, som i mange tilfælde ligger lige foran dem, uden at de egentlig kender til den. Jagten på Fortiden inviterer derfor alle danskere med på opdagelse i herregårdenes forunderlige historie.

Jagten på Fortiden består af film, undervisningsmateriale målrettet grundskole og ungdomsuddannelse, den nationale begivenhed Herregårdenes Dag, forskellige enkeltstående events, vandreruter i herregårdenes kulturmiljøer og meget mere, som alt sammen er samlet på denne hjemmeside. Filmproduktionsselskabet Film & TV Compagniet står for projektets filmdel, og Jagten på Fortiden er støttet af Nordea-fonden, Norddjurs Kommune og Skibsreder Carsten Brebøls Almennyttige fond.

Jagten på Fortiden udbredes fra otte fyrtårnsherregårde fra syv forskellige regioner:

 

Voergaard Slot
Nordjylland
Spøttrup Borg
Midtjylland
Gammel Estrup
Østjylland

Jægerspris slot                    Sjælland 

I hver region deltager desuden kommuner, skoler og institutioner samt en række lokale foreninger.

Vil du være med i Jagten på Fortiden? så er du velkommen til at kontakte projektleder, museumsinspektør Helle Ingerslev Kristensen på info@jagtenpaafortiden.dk.

 

Jagten på Fortiden

Undervisningsfilm

FIND OS

Randersvej 2
8963 Auning
Danmark

KONTAKT OS

(+45) 8648 3001
info@jagtenpaafortiden.dk