mellemtrin

Her finder du undervisningsmateriale og undervisningsfilm målrettet mellemtrinnet, som giver eleverne et indblik i, hvordan herregårdenes og adelens rolle har udspillet sig i det danske samfund fra reformationen og frem til begyndelsen af 1900-tallet.

I filmene følger man de to børn Albert og Freja, der sammen tager på opdagelse i den danske herregårdshistorie. Materialet lægger op til læringsaktiviteter uden for skolens mure i form af besøg på lokale herregårde eller som udeskole-aktiviteter.

Film såvel som undervisningsmateriale kan fungere som enkeltstående lektioner eller som et tematisk, kronologisk forløb. Det er valgfrit, om man vil arbejde med en enkelt periode og tilhørende læringsaktivitet eller anvende hele materialet som en del af et længere, tværfagligt forløb. 

Vi har udviklet en lille guide med små øvelser, der kan gennemføres af skoleelever hjemmefra som et supplement til fjernundervisningen. Øvelserne er udviklet, så eleverne med fordel kan se undervisningsfilmene nedenfor før øvelserne. 

Adelsvælde

Historie, billedkunst og dansk:
Undervisningsmaterialet har fokus på perioden 1536-1660 og stiller skarpt på styreformer i det danske rige i perioden. Materialet lægger op til undervisning uden for klasselokalet i den nære natur eller i form af et besøg på en lokal herregård.

Enevælde

Historie, dansk, kulturfag:
Undervisningsmaterialet har fokus på perioden 1660-1849 og inddrager æstetiske læringsprocesser samt gruppearbejde og læringspil. Materialets opgaver består blandt andet af praktiske aktiviteter og lægger op til herregårdsbesøg som en del af undervisningen.

Moderne tider

Historie og dansk:
Undervisningsmaterialet har fokus på perioden 1849-1919 og lægger op til tværfaglig undervisning med fokus på historiebrug. Materialet kan med fordel munde ud i et besøg på en herregård, hvor eleverne kan arbejde med stedets brug af historien til forskellige formål.

 

FIND OS

Randersvej 2
8963 Auning
Danmark

KONTAKT OS

(+45) 8648 3001
info@jagtenpaafortiden.dk