herregårdenes landskaber

Herregårdene har gennem århundreder haft en stor indvirkning på det danske landskab ikraft af deres position som magt- og produktionsmæssige fikspunkter i fortidens Danmark. Herregårdene var de største arbejdspladser på landet op til begyndelsen af forrige århundrede, og de har således spillet en markant rolle i udviklingen af landbrug, skovbrug og industri på landet.

 

Gå en tur i dit herregårdslandskab

I dag kan man finde konkrete spor fra herregårdshistorien utallige steder i landdistrikterne. Parkanlæg, avlsbygninger, alléer, land- og skovarbejderboliger, gravsteder, herregårdsskove og de vidtstrakte produktionsmarker er alt sammen eksempler fra det danske kulturlandskab, som hører herregårdene til. 

Ved at gå på opdagelse i de imponerende mængder af kulturspor i naturen nær de danske herregårde kan du opleve unik natur og samtidig blive klogere på, hvordan herregårdenes overskud og magt førhen har formet landskabet, som vi kender det i dag.

Flere steder i landet kan du gå ture i herregårdenes haver og parker. Oplev eksempelvis slotsparken ved Clausholm Slot, der har åbent for besøgende fra maj til september. 

Afmærkede Spor i Landskabet

Mange af de danske herregårdsområder rummer en særlig varieret og rig natur. Jagten på Fortiden samarbejder derfor med Spor i Landskabet om udvikling af nye vandrestier i Danmarks herregårdsmiljøer. Allerede nu kan du følge afmærkede spor nær fem konkrete herregårde:

FIND OS

Randersvej 2
8963 Auning
Danmark

KONTAKT OS

(+45) 8648 3001
info@jagtenpaafortiden.dk